Selecteer een pagina

Monochromasters

In de serie Monochromasters brengt Andre Brocatus werken van beroemde kunstenaars terug tot één gemiddelde kleur door middel van een computerprogramma. De werken als monochroom dragen de oorspronkelijke titel en de naam van de kunstenaar als titel. Met deze serie zoekt Andre Brocatus naar de essentie van een kunstwerk, en hoe ver je een afbeelding van een kunstwerk kunt simplificeren voordat elk verband met het origineel verloren gaat. 

Voor tentoonstellingen worden de werken afgedrukt op papier, op de ware grootte van de originelen. De resulterende werken zijn een reproductie van de originelen op de minst nauwkeurige manier. Doordat de werken wel precies dezelfde grootte hebben als het origineel, en de gemiddelde kleurwaarde, werken ze als een echo of ‘afterglow’ van de werken. In hun verdunde en afgeleide vorm werken ze als een Homeopathische vorm van kunstwerk. 

De Monochromasters zijn te bekijken op Instagram. Daarnaast worden er voor exposities AO posters van gemaakt. Hierbij wisselen de papiersoorten en afwerkingen en drukkers bij elke manifestatie. De variatie in kleur die ontstaat bij de vertaling van de digitale originele file naar één kleur en vervolgens naar een gedrukte monochrome kleur is onderdeel van het werk.

Monochromaster: Melancholy Woman by Pablo Picasso

From left to right: Black Square by Kazimir Malevich, Self portrait as a young man by Rembrandt van Rijn, Green Marilyn by Andy Warhol and Ceci n’est Pas Une Pipe by René Magritte, on display at the Monochromasters exhibition october 2020

Monochromasters Expositie

Post Erasmuslaan 5 presenteert 10 werken uit de serie Monochromasters als A0 print.
Te zien van 11 oktober t/m 23 oktober 2020 in Post Erasmuslaan 5 in Utrecht